O NAMA

Priča o SUTON grafičkoj industriji, započela je prije više od 25 godina. U tom razdoblju je početna vizija o stvaranju tvrtke pretočena u pravi poslovni uspjeh. Svaka nova godina poslovanja je nosila novi napredak, pa i onda kada gospodarska i društvena zbivanja nisu bila najpovoljnija. Ispravnim poslovnim potezima i stručnošću menadžmenta tvrtke danas smo jedna od vodećih tvrtki u grafičkoj branši u regiji. Naše ime je sinonim kvalitete grafičkih proizvoda i usluga čemu svjedoče brojni uspješni projekti iza nas.

2010

Pokretanje tvrtke u Crnoj Gori i rast prihoda od 25%,

1994

Kupovina profesionalne grafičke opreme i zapošljavanje
većeg broja djelatnika

1991

Početak poslovanja s jednim malim strojem za štampu reklamno-propagandnih proizvoda.

KORAK PREMA BUDUĆNOSTI

Naš moto je uvijek ići naprijed, rasti i postavljati nove trendove. Zbog toga neprestano ulažemo u sve segmente poslovanja. Kupcima uvijek nastojimo pružiti najbolju uslugu i najkvalitetniji proizvod. Naši stalni   dugogogodišnji kupci potvrda su toga. U ovih dvadesteak godina našeg postojanja posebno smo zahvalni svima koji su nas izabrali kao poslovnog partnera. Vjerujemo da ćemo i u narednim godinama zajednički pisati stranice poslovnih i osobnih uspjeha. Radujemo se svim novim projektima i svim novim poslovnim saradnicima.

 1. Organizacija

  Shvatajući važnost dobre organizacije posla istoj posvećujemo posebnu
  pažnju. Zbog toga smo se profesionalno organizovali u svim segmentima poslovanja kako bismo brzo i efikasno rješavali sve poslovne zadatke. Naš model organizacije pokazao se jako dobrim i uspješnim. Naši klijenti  imaju podršku svih naših sektora.

 2. Stručnost i kompetencije

  Ono što je bilo i ostalo jednako važno svih godina našeg postojanja su naši zaposleni. Ljudi čine razliku i upravo to je temelj na kojem smo gradili poslovni uspjeh. Profesionalnost i timski rad bili su i ostali odlika našeg pristupa svakom pojedinom projektu. U grafičkoj industriji SUTON dočeka će Vas tim stručnjaka koji će Vam olakšati put od ideje do gotovog proizvoda koji želite. Očekujemo Vas!

 3. Izvoz na međunarodna tržišta

  Već više od 15 godina proizvode naše štamparije izvozimo van granica Bosne i Hercegovine. Započeli smo s izvozom svesaka za školu i ostalih školskih proizvoda na tržišta svih zemalja ex Yu. Potom smo ostvarili saradnju s izdavačkim kućama radeći knjige i časopise za iste. Poslednjih par godina, pored navedenog, svakog kvartala radimo izvozni posao za italijansku kompaniju Fabriano. Takođe, ponosni smo na činjenicu da imamo kupce i iz Austrije te Njemačke i Švajcarske. Vrijednost našeg izvoza u 2014. je bila cca. 15% od ukupno  ostvarenog prometa u toj godini, a plan je da se isti u narednim godinama poveća i dosegne 40-50% od vrijednosti naše godišnje proizvodnje.

 4. Sponzorstva

  Od gotovo samog početaka poslovnog djelovanja uključeni smo u brojne društvene organizacije prepoznajući važnost aktivnog učestvovanja u razvoju društvene zajednice kojoj pripadamo. U prvom redu, kao sponzori velikog broja sportskih klubova i takmičenja, rado podržavamo temeljne vrijednosti sporta koje su ujedno i odlika našeg poslovanja. Takmičarski duh, timski rad, disciplina i želja za pobjedom naša su zajednička filozofija. Drago nam je što naš uspjeh možemo iskoristiti i kao podršku mladim i talentovanim sportistima, umjetnicima, intelektualcima i drugima koji nam redovno uzvrate sjajnim postignutim rezultatima.

 5. Humanitarni projekti

  Jednako tako, želeći dati svoj doprinos opštem dobru, pomažemo brojne humanitarne organizacije i projekte. Podizanje svijesti o tome koliko smo zapravo potrebni jedni drugima na neki način smatramo svojom odgovornošću, ali i velikom radošću što možemo učiniti nešto za one manje srećne te našim primjerom
  i druge podstaknuti na humanitarni angažman.

 6. Zaštita okoliša

  okolis

  Svakim danom sve više raste i svijest o potrebi zaštite okoline u cijelom svijetu. Kako je ovo pitanje od velike važnosti za budućnost svih nas, kroz brigu za okruženje u kojem živimo doprinosimo globalnim nastojanjima u sprječavanju zagađenja okoline i zaštite prirodnih resursa neophodnih za siguran život na Zemlji. Kao proizvodna kompanija posebnu pažnju posvećujemo očuvanju okoline koristeći ekološki prihvatljive tehnologije i sirovine te papire sa FSC certifikatom.

847Zadovoljnih klijenata
16000Naslova
50Vrsta proizvoda
25Godina ISKUSTVA